Kızlık Zarı

Kızlık zarı dikimi Tunceli

Kızlık zarı, diğer kullanılan adı ile hymen vajen girişinin 1 cm. içerisinde bulunmaktadır. Bu yapının ortasında adet kanının dışarıya çıkabilmesi için bulunan bir delik vardır. Kızlık zarının yapısı her kadında farklıdır.

Tunceli kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için 0530 302 8551 numaralı telefondan veya WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Geçici ya da kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında bilgi almak için lütfen kliniğimizle iletişime geçiniz.

Foto Galeri

Kızlık Zarı Çeşitleri Nelerdir?

Yarım Ay Hymen: Adı üzere yarım ay şeklini almaktadır. Çor zorlama ile yırtıldığı zaman yoğun kanamalar meydana gelebilir. Genellikle ilişki ile yırtılmaz ve ilişkiye girememe sorunlarına yol açabilir. Tıbbi bir yardım almak uygundur. 

Çok Delikli Hymen: Nadir görülen kızlık zarı tiplerindendir. Cinsel ilişkiyi zorlaştıracağı için cerrahi bir işlem ile açılması uygundur.

Septalı Hymen: Nadir görülen bir kızlık zarı tipidir. Ortasında ki küçük doku ile ikiye bölünmüş bir görünümü vardır. Cinsel ilişkiyi zorlaştırdığı durumlarda cerrahi bir işlem ile doku parçası alınabilir. 

Fimbrial Hymen: Kenar kısımları saçaklı bir görünümdedir. Bu tür kızlık zarı düzensiz bir görünüme sahip olduğu için muayene sırasında bozulmuş kızlık zarı ile ayırt etmek zor olabilir. 

Küçük Delikli Hymen: Kızlık zarının ortasında ki delik normalden küçüktür. Bu durumda ilk cinsel ilişki zor ve ağrılı geçebilir. Cinsel ilişkiye girememe sorunlarına yol açabilir.

Kapalı Hymen: Doğuştan kızlık zarında adet kanının çıkabileceği bir delik bulunmamaktadır. Bu durum ciddi tıbbi sonuçlara yol açabilir. İç organlarda biriken kan şiddetli ağrılara sebep olabilir. Bu gibi durumlarda cerrahi bir işlem gerekebilir. 

Esnek Hymen: Yırtılmadan esneyebilen kızlık zarıdır. Genelde ilk ilişkide yırtılma meydana gelmez. Bu tür kızlık zarı bazen ilk normal doğumda yırtılır.

Yırtık Hymen: İlk ilişki sırasında veya da bazı kazalar sonucu bütünlüğü bozulmuştur. Kızlık zarının ortasında ki delikte çentikler görülür.

Kızlık Zarı Muayene Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi oldukça basit ve kısa süreli bir işlemdir. Muayene sırasında herhangi bir cerrahi alet kullanılmaz. Çıplak göz ile muayene yapılır. Muayene sonucu ile kızlık zarının yapısı hakkında net bilgi alabilirsiniz. 

Kızlık Zarının Yırtıldığı Nasıl Anlaşılır?

Kızlık zarı ilk ilişkide veya dışarıdan bir darbe, kaza ile bozulabilir. Kızlık zarı bozulduğunda hafif ve kısa zamanlı kanama olur bununla beraber kasıklarda hafif ağrı hissedilebilir. Kızlık zarının yırtılıp yırtılmadığı konusunda net bilgi alabilmek için muayene şarttır. Şüphelenilen bir durumda uzman bir jinekolog tarafından muayene olmanız uygundur. 

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılmaktadır?

Kızlık zarı dikimi, kızlık zarı yırtılmış ve tekrar ilişkiye girdiklerinde kanama bekleyen kadınların başvurduğu tedavi yöntemidir. 

Kızlık zarı dikimi geçici ve kalıcı olarak iki yöntem de yapılmaktadır. 

Geçici kızlık zarı: Geçici kızlık zarı dikimi 10-15 dakika da biten bir işlemdir. İlişkiden 10-7 gün öncesinden yapılmalıdır. Eğer daha uzun bir vakitte ilişkiye girilirse kanama imkanı azalmaktadır çünkü geçici işlem de atılan dikişler belli bir süre sonra erimektedir. Geçici işlem sonrası herhangi bir ilaç kullanımı gerekmektedir. 

Kalıcı kızlık zarı: Kalıcı kızlık zarı işleminden sonra yıllarda geçse ilk ilişkide kanama ve yırtılma meydana gelir. İşlem anestezi altında 30-40 dakikada biten bir işlemdir. İşlem sonrası doktorunuzun önereceği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Tunceli Kızlık Zarı Dikim Fiyatları Nedir?

Tunceli Kızlık zarı dikimi işlemi ile ilgili fiyat bilgileri için lütfen kliniğimizle iletişime geçiniz.  ‘dir.

Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Vajina bölgesine ilk iki hafta su temas etmemeli. Ayakta duş almak uygun olur.
  • İki hafta havuza, denize girilmemelidir.
  • İşlem yapılan bölgeye aynada bakmaya çalışılmamalıdır aksi halde yanlış bir hareket ile dikişler zarar görebilir. 
  • Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. 
  • Yazılan ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. 
  • Ağır spor yapılmamalıdır
  • Ata, bisiklete binilmemelidir.
  • Kalıcı işlem sonrasında doktorun önereceği tarihler de kontrol muayenesi yapılmalıdır.